Posts

Showing posts from June, 2013

Pizza Promosi 50% kembali!!

Image
Start sekarang ! Jom grab !!
For more information.. visit http://www.pizzahut.com.my/dining/highlight-2013-wow.html


Jom serbu Pizza Hut yg bdekatan..

Laptop ku sayang!

Image
Aku lupa lak bila kejadian ni berlaku..maybe dalam 2 mgu lepas..
Laptop kesayanganku jadi mcm ni :



Ini semua gara2 my soul baling handset terkena laptop ni..huhu..
Sedih sungguhlah...
Ok, itu citer lama yea!
Skang sah ok dah.. P baiki d Plaza Imbi (RM180)
Survey punye survey tu yg plg murah..ada yg mencecah RM300!

Mood : kembali berblogging!

Ulser oh ulser!! Sakitnya woiiii

Image
Huhu,hampir seminggu dah aku kene ulser mulut ni..memula bermula ngan tergigit..lama2 timbul mcm nanah putih..adoiii..x yahan lah aku ni..sampai telan ubat,sapu bonjela..semua hampeh..
Mcmana skang..nak mengumpat susah, nak bleter kat Fendy susah.. nak mbebel kat my soul susah..Cakap pun dah x btl..mcm org putih cakap Kelate lak..adoiiii
Ni info psl ulser..huhu



Pernahkah anda merasa perit dan sakit di bahagian dalam pipi atau di bawah bibir? Apabila anda memeriksa dengan menggunakan cermin muka, anda akan melihat satu tompokan putih. Ibu akan menasihatkan supaya anda meletakkan secubit garam pada bahagian itu supaya ia cepat sembuh.

Tompokan putih itu ialah sejenis kudis yang terdapat di dalam bahagian lembut mulut kita. Tompokan itu dinamakan ulser mulut. Selain bahagian pipi, lidah juga mudah mendapat ulser. Rasa sakitnya menyebabkan anda hilang selera untuk mengambil makanan atau minuman panas. Malahan sukar untuk bertutur.

Ulser mulut sebenarnya merupakan tindak balas terhadap jangkita…

Oggy - Ddanisha's boyriend!

Image
Oggy and the Cockroaches merupakan cerita peberet my soul dari umur setahun lg kot..sampailah skang.dulu aku yg minat giler citer ni..skang aku lak naik nyampah..bygkan..hari2 mesti n wajib dia akan tgk Oggy.. x puas tgk di tv, repeat lak di laptop..x cukup d laptop..sambung layan lagi di hphone... Kalaulah Oggy leh tahu dia ada peminat yg tegar mcm ni..musti dia dtg meminang Danisha..hehe..tp skang oggy dah ada makwe..Olivia..haha.. Oggy and the Cockroaches idea dari Jean-Yves Raimbaud dan diarahkan oleh Olivier Jean-Marie.
Inilah ropenyer pakwe my soul tu :

Dan ade lah 3 ekor penyangak ni..lipas 3 ekor yg x sodar diri..dahlah menumpang rumah org. Dorang lak yg lebih2..hehe.. Tapi tanpa dorang,cite ni kompom x best


Ni Jack & Bob..jiran dorang..aku x sure apa hub Jack ngan Oggy..kdg2 npk mcm kwn..kekadg npk mcm kekasih..haha..jack ni lbh hensem,bgaya n tough dt Oggy.. Bob pulak musuh Oggy 24jam..ada je psl Oggy yg x kena di mata Bob..

Ni dia perkenalkan makwe Oggy yg br pindah rumah..…

Celebrate Fendy's birthday lah kunun...

Image
Hiiii..lambar celebrate sbb Fendy busy lah kunun..keh keh..mcm2 plan kami dr awalnya..last2 celebrate kat Austin Steakhouse, BBBangi jer.. Kami p b3..seblm tu aku beli brownies 4 keping di SR. Nak beli sebijik kek..sapo lah yg boleh hbskan..


Lepas aku kuar dr SR, kek tu jatuh  ekceli..tu yg jd mcm tu..adoi.. pstu usaha gigih g beli nmbr 3 & 1 lak.. Kang x letak org x taw umur dia..hahahaha..dia ni kira adik aku lah..aku bulan 2 dia bulan 6 wpun tahun sama.. Oh,adik!! Haha Otw nak ke BBB, my soul buat hal..adoi..

Mcm2 hal..geram sungguh lah...dlm kete lagi dia dok nak kek! nak kek!..Bagi sikit nak lagi dan lagi..dahlah kek tu dah xde rope mcm kek..geram sungguhlah aku.. Kami order 2 seta chicken chop (rm8.90 each) & air buah (rm3 each)



Nilah aksi gedik my soul yg meragam. Eeeeeeeeeeeeeeeeeeiii.....(ekceli dia igt ni birthday dia kot!)




Rasenye x sampai 30min kami kt situ..x tahan dgn my soul dok meragam... dan inilah hasil kreativiti my soul terhadap kek ayahnya....
Anyway..lega sbb dh …

Masak2 minggu 1

Image
Ni entry nak tunjukkan bakat memasak aku (Puuuuiiii..!!)
Inilah hasil tanganku utk cik abe terysg dlm mgu ni..Yg aku rasekan mcbr sikitlah sbb kbykn first trial.. hehe

1. Asam pedas ikan kembong. 
Ekceli Fendy nak makan ikan pari, p cari dekat tesco, ikan pari xde..so,guna ikan kembong jerlah..heee..rase x berapa sdp sbb x taruk air asam jawa



2.Ikan talapia berlado Kebiasaan,aku buat simple jer. Biloa google nampak drg buat ikan ni comey lotte mcm ikan mahal, aku pun wat lah jugak..heee

3.Mee goreng sotong Mee grg sotong ni peberet my soul n Fendy..kalo my soul makan, x hengat dunia...

4.Sayur air bayam hijau Serius..first time buat ni..boleh tahanlah.. Fendy komen kurang masin..erk,sayur bym ni kene buat masin ker?

5. Ikan talapia goreng (nothing special....hahaha)

6. Nasi grg sotong Resepi sama dengan mee grg sotong.. Peberet my family


6.Telur goreng vegetarian First time makan telur yg bessshhh giler d amancafe, PJ.. Restoren tu btl2 d psimpangan 4 depan F&N tu.. tebal n sedap giler... ada ca…

Hepi bestday sayang!!!

Image
7 Jun 1982 (31 tahun dahulu)


Maka, lahirlah seorang bayilelaki yg comey lotte diberi nama Mohd Anfandi.. Bayi ini adalah cahayamata Puan Rohani & En. Mohd Nawi.. Bayi bertuah inilah sekarang menjadi ayah kepada anakku.. hehe.. Hari ini adalah hari kelahiran suamiku yg ke 31.. Aku doakan agar dia dipanjangkan umur, dimurahi rezeki, diberkati hidupnya dan menjadi suami & ayah yg cemerlang, gemilang dan terbilang! Chewwaah.. Ni oldskul pict :


Ni dia loooo ni…: Walaupun ko dah bertukar wajah, saiz perut.. Ilabiu dr dulu,kini & selamanya..hak hak hak

We loves u so much !! sooooo much……!!! much much more! Hahaha

From; Chicha n Ibu yg gendut!

Kasut Keje Hilang???

Image
Semalam Fendy bertugas di Balai Sentul untuk mngkap warga Myanmar yg dikatakan membuat perhimpunan memprotes psl religion ni..apa daa..sehari suntuk jugaklah Fendy p.. kdr kul 7am smpai 9pm..
Balik2 terus letak kasut kejenya kt luar rumah..
Hari ni dia keje kul 2.30 ptg..kuar2 nk pkai kasut..tup2 dah xde...
Gila! Dalam kuarters polis pun blh hilang..selama ni kami mmg x kunci grill pun..hampeh sungguhlah dorang ni..dahlah kasut tu mahal jugak..adoi..bila th nk dpt blk kasut swat tu..kesian Fendy mentang2 esok bday dia..pcuri tu nk buat suprise kot..keh keh keh..
Berubah jugaklah muka dia tadi..tpksalah pakai kasut lama yg dah robek..Huhuhu



Oh The Nanny & Friends!!

Image
Mase memula kawen dulu..aku ni jns mmg susah nk tleh tido awal..serius..boleh hitung berapa kali aku tdo bwh kul 12..serius! Aku dok lepak d ruang tamu smbil tgk tv lah.. memula aku tnmpak citer ni..byk kali aku ter'view' tp x pernah rasa nak tgk..
Ada satu masa tu d astro smeua channel mcm taik jer.. aku pun bukaklah Channel 702 ( masa ni Hallmark Channel) skang dah jd DIVA. Layan pnye layan..sampailah beberapa tahun..sehari x tgk mmg x boleh biarpun episod yg sama.. Gila sungguh aku kat dorang ni.. Aku suka tgk aksi Fran yg slambe gila, x pnh ikut protokol dan everythings for her-small matter jah..
Drama komedi ni bkisar ttg Fran yg mjd nanny rumah Maxwell (produser broadaway).. bermula dari nanny and last jd bini si Maxwell ni..Maxwell ni hensem gilooo..Mgkn sbb ni aku minat kot.. hahahaha.. Fran ade saingan iaitu CC.. CC ni mcm assistat Maxwell ni lah.. Maxwell ni duda anak 3 (Maggie,Brighton dan Grace). Fran ade sorg kawan yg bangang dan gila tahap cipan iaitu Valerie.. Bil…

Penang di Hatiku 1

Image
Ni citer lama..aku saje je nak repost..hehe..dah xde kojo kan..
K,pada 4 Jan 2012 (citer thn lepas..dah basi dah..) aku 3 beranak ke Penang.. dah lama aku tingin nak g Penang. Masa ni umur Danisha setahun 3 bulan. Memandangkn Fendy dh pnh dok sane sblm msk rmp, so kmi x risau lah... (amik ko!!)
Kami kuar di Tol Juru from Jalan Duta.. tol RM43.30 + Penang Bridge Toll RM 7. Total RM50..
Minyak pun RM50..
Aku book hotel via Tunehotels.com.. dapat RM80 for 2 nights..murah kan..
Memula sampai tu sesat jugaklah..poyo jer Fendy cakap tahu semua jalan..itu citre 10 tahun lepaslah weiii...
Then sampailah kat hotel ni..Jalan Burma..

Hepi birthday to both of U !

Image
4 June,  Hari ni birtday 2 org yg kira intim lah dengan aku... First, Iera... yg ke 28th.. aku kenal Iera dah 5 thn iaitu sejak bkahwin dengan Fendy.. Dia juga seorang isteri kawan baik Fendy..Huzaifah dan Fendy masa bujang dulu roomate lagi.. Hehe... Happy Birthday to u Iera aka Kak Ra!!  Kak Ra kito ni tokei nasik kerabu di Batu 9, Cheras. Sape2 nak p makan bolehlah contact dia yea. Semoga impian nak tambah cahayamata akan terlaksana! Dan semoga bisnes bertambah majau,maju dan maju.. Erk,bilo nok blanjo ore makan ni?? Hehehe...





My peberet artist

Image
Hehe..entry yg plg x masuk akal..But, ok lah kan..xkanlah salah aku ade admire kat artist walaupun aku dah tua bangka..hehe..retis pompuan aku x minat sgt..biasalah kan.. Artis yg paling aku minat buat maso loni adalah Brunor Mars.. Sekali dgr lagu dio terus aku jth chenta walaupun rupenye tidaklah sehensem Brad Pitt @ Tom Cruise..Tapi sore dio meme best esp lagu ballad.

Lagu yg plg molotup skang ialah duet ngan Pink... Just Give Me a Reason. Nilah lagu duet yg paling best aku rasa selain lagu Jason Mraz and Colbie Caillat (Lucky) Dorang ni org NY.. pttlah stylo gilo.. 
aku ni Kolo Kerai most wanted ya!! .

Upin & Ipin punyer pasal

Image
Salam Ahad,
Entry kali ni nak citer pengalaman yg x bape best.. Aku ni mmg silent follower blog2 org..hehe, then aku terpaku bila baca entry psl restoren upin n ipin.. kebetulan my soul pun minat gile ngan kartun UI ni.. So,kami decide lah nk p makan sana...
Cari punyer cari sampai trsesat..last2 tanya org.. Pastu tjumpalah restoran tu (xdelah se"gah" mana pun..mcm rest biasa jer!) This is my 1st impression.
Ni alamat :
No 19-G, Jalan 6/7A, Seksyen 6, 43650, Bandar Baru Bangi, Selangor.



















Final Piala FA

Image
Akhirnya, Kelantan aka TRW akan bertemu pasukan yg hot n spicy iaitu JDT di final Piala FA nanti. So sape2 yg nak p temgok..bsiap sedialah ngan tiket, baju selain kekuatan mental & fizikal.. Teringin nak p.. Tapi xkan nk bawak my soul..hehe..
U knowlah I sokong sape kan.. of course lah.. terrrrrr...
JDT, see u on 29th June.. Gomo Kelate Gomo!!


vs


Bila ayah g jaga bola

Image
1 June 2013 Baru plan nk p kenduri sepupu dia..Fendy kene g jaga bola lak..ayoyo.. Pahang vs JDT.. ehem ehem ehem. Naik trak utk mjlnkan tugas...Take care sayang!