Nuffnang

Sunday, February 16, 2014

It's back! 50% promotion for Pizza Hut Wow! 2014

Welcome back !
Jom serbu Pizza Hut sekarang yea..start today until ....
Apa lagi, jom grab yea kawan2..




Monday, February 10, 2014

Tony Roma's Punyer Penangan!

Fuhh..hari ni my husband dapat kelepasan pasal diorang menang pertandingan perbarisan sempena Maulud Nabi hari tu.. So, ini amatlah jarang berlaku.. Fikir punya fikir,kami decide untuk mencuba makanan di TR as a starter lah..
Dapat ini free weh...ko hado? ekekeke



TR ni x banyak cawangan..yg paling dekat ngan kami,kire The Garden jer..apalagi..kami gasak jerlah.. Ini dia antara cawangan2 TR yea :

  • Sunway Pyramid

    LG 1.43, Lower Ground One, 
    Sunway Pyramid Shopping Mall,
    No 3, Jalan PJS 11/15, Bandar Sunway, 
    46150 Petaling Jaya, Selangor Darul Eshan
    Tel: 603-7492 1188
  • eCurve

    eCurve, G-32 & G-33, Ground Floor, 
    No. 2A, Jalan PJU 7/3, Mutiara Damansara, 
    47800 Petaling Jaya
    Selangor Darul Ehsan
    Tel: 603-7728 7833
  • Pavilion KL

    Lot No. 1.15, Level 1, 
    Pavilion Kuala Lumpur 168, Jalan Bukit Bintang 
    55100 Kuala Lumpur
    Tel: 603-2143 3278
  • Setia City Mall

    Lot UG-29, Setia City Mall, 
    No. 7 Persiaran Setia Dagang
    Bandar Setia Alam, Seksyen U13
    40170 Shah Alam, Selangor
    Tel: 603-3358 3047
Ekceli x banyak sangat cawangan TR ni..sebelum aku berkeinginan ke TR ni, aku ada jugak survey2 blog yg story mory pasal TR ni..apa yg aku dpt conclusion, dorang bagutau yg makanan yg MUST BE makan ialah KICKIN SHRIMP.

The Gardens punyer branch..senang sangat nak cari

Memula macam segan lah jugak nak masuk..risau jugak dengan peel my soul ni.. Fikir jugak 3,4 kali.. Takut my soul wat hal.. Tapi, redah jerlah.. Haha..

Roti ni as a complimentary..aku baca dlm blog org cakap sedap giler..tp bagi aku..biasa jer..sedap lg garlic bread di Pizza..hehehe..x habis pun..

Roti ni free..x habis sebab x sedap kot..kerass

Ayah's punyer :-


Chicha punyer :-

Rabbit punyer makanan

Eskrem..erk..biase2 jer

Serius sedap

Aku punyer (ibu mithali) :-

Benda ni menyebabkan kami suami isteri trauma nk tengok udang!
Sedap tapi muakkk

Inilah antara mnenu2 kami..bila sampai jer sayur tu, aku & Fendy makan.. my soul cakap..
"NO NO..Rabbit!"
Means, dia x bagi kami makan sebab carrot tu rabbit punyer..kiki..aparaaa

Kami ekceli x sabar2 nak try Kickin Shrimp tu..mak ai..betullah kata blogger2..sedap giler. Sedap nak mampusss...Fendy pun mmg cakap sedap giler..tapi..tapi..ada tapinya, kami x mampu nak habiskan, so kami tapaw..makan kat umah pun terpaksa sebab benda ni very2 mengenyangkan dan memuakkan walaupun ianya sedap giler..


Anak ayah..

Aku makan 3 ekor pun dah cuak..x taw nak cakap..dah rase nak angkat bendera putih dah
So,dengan jayanya dorang anak beranak yg habiskan semua ini..aku dah tersadai macam buaya baru lepas makan sekor kambing..muak siottt...
Dahlah makanan my soul aku yg kene makan sebab dia dok share makanan ayah dia jer..huhuhu
Betullah kata pepatah :

Orang tamak selalu rugi!

Plan dari umah nak makan benda lain,sampai sana dah jadi lain..huhuhu
Rase x sampai sejam kami dah blah..x tahan weh..aku mmg surrender dah..Lepas jer bayar,nampak my soul dok usha topi yg ada bunga..lawa giler..harga? RM49.90! Take it @ leave it?
Of koshh lah kami leave it..lepas less dpt RM39.90..lenkali jer dik woii
Dahlah ayah blebel..over budget..kiki..bye2





Sunday, February 9, 2014

Jom Jejelan ke Zoo Negara

Pada 24 November aka birtday my beshhfwen Datin Norehan, kami p jejalan.. Fikir punya fikir,kami menagmbil keputusan ke Zoo Negara. Kebetulan, sepupu Fendy, Aswatie datang ke rumah kami.. 
Jom layang..sebelum tu..ni di harga tiket nak masuk Zoo Negara yea..rase2 berbaloi tak?? ekekeke..


Ramai giler hari tu..walaweyyy..

Woi woi,anak dara..lambai kat sape tu? 

Muka bucuk masham sebab..sebab..sebab..

Wow..Igtkan Rozita Che Wan tadi..kiki

Asal nak bergambar ngan aku jer, dia buat hal..aku dah habis kontrol ayu dah ni

Loving couple..ekekeke

Cantik tak KakTon??








Danisha aka Chicha demam..

Ikhlas lah aku cakap..mase bday party dia tu sebenarnya Chicha tengah demam..kesian Chicha ibu.. Makin lama makin menjadi2 demamnya..peliknya bila bagi ubat,langsung x kebah..kami mulai gelabah..
Kami memang dah agak..kalo p hospital ni,kompom admit punyerlah..kami ada 3 pilihan hospital.. Satu, Kajang. Dua, Serdang dan yang ketiga adalah Hosp. Putrajaya..
So,pada 3 Oct kami ke Hospital Putrajaya,dan seperti yang dijangka, Chicha kene admit.. Sebelum tu, sayu hati aku mdengar doktor yg merawat Chicha cakap yg darah putih Chicha terlalu tinggi dan doktor terpaksa memasukkan Chicha ke dalam ward..berderai air mata aku, doktor tu senyum & told me.." Its a small matter..dont worry" Me, :-)



Bermulalah episod menjadi penghuni hospital yg memang aku fobia ni.. FYI, ini kali kedua my soul admitted..sebelum ni dia pernah admit d HUKM..Tapi,terus teranglah aku cakap..aku suka gila hosp ni..kat sini walaupun hosp kerajaan,tp bebas..rase mcm dok hosp swasta lak..layanan doc & nurse, I bagi 4 bintang dr 5 bintang ! 



Aku betul2 salute kat my soul kali ni..dia dah mmbesar dan semakin memahami..Kalo dulu,mase kat HUKM, aku langsung x boleh bernggang ngan dia..asyik menempel je mcm spongebob & patrick..aku lgsg tak boleh berjauh dengan dia..alamak melalak sakanlah beliau..sampai kalau aku nak mandi ke hapa..aku tunggu dia tido lena..siap merangkak aku tepi katil takut dia sedar..kali ni dia btl2 sporting..aku siap g tgk tv lagi..aku cakap kat dia nak p amndi ke hapa..dia diam jer kat atas katil..kikiki..


Terus terang aku cakaplah..aku menyokong perubatan moden 100% tapi..aku memang tak boleh dengar my soul menangis on 6am everyday sebab nurse akan amik darah dia..aku MEMANG tak boleh dengar suara memanggil Ibu..Ibu..Ayah..Ayah.. rase nak pergi tumbuk jer nurse2 tu..tapi,itulah kerja mereka..merawat dan menjaga pesakit..bila dah tiap2 pagi dok dengar my soul meraung,mulalah aku mcm nak balik..x sanggup der..setiap pagi jugaklah aku menangis dgr suara memanggil.. ekceli xde apa sebenarnya..just amik darah jer..huhu..


Makin lama, aku lihat progress dia cukup baik..darah dah okay,demam dah okay..




Akhirnya,setelah 4 hari,my soul dah boleh discharge..ekceli doc still x bagi discharge bcoz she is obesity! Tapi aku pujuk jugak doc tu..x tahan aku dah..dah naik tension dah.. Nasib baik doc tu bagi jugak, he said aku kena datang balik ke hosp sebab dia nak bg briefing pasal obesity.. adoi, ni pakej ibu anak ke hapa..
Hahahahahahaha




Yeaaayyy...akhirnya dapat balik.. Alhamdulillah..apa lagi..terus my soul cakap nak KFC..
Haha,layan jer.. I love u sayangku!

Psssst...aku nk citer pasal rahsia Hosp Putrajaya ni..whenever aku ade mood,aku citer yea..yg pastinya menyeramkan dan mendebarkan...Guess Whattt!!
Bye



Aksi Zara yg cute di danisha's bday!

Aku rase mcm bday party Zara lak sbb Zara yg plg sporting melting giteww...
Tak mcm budak gemoik tu..asyik nangis jer..kiki
Layan aksi2 Dik Zara









Cute tak saye??

Mc D's Promotion ! Grab it now! Mc Savers

Jom sesama gi grab di Mc D..serendah RM 2 hokay..
Mc D belakang rumah jer..tp susah nak menyinggah..kiki..

Ade sape2 nak belanja saya???

Preparation for Danisha's bday


Konon2nya nak tunjukkan bakat yg sekian lama terpendam aka x dimuntahkan..

1.Welcome board lah kunun...ke org pgl hape..aku men hentam jer tu



2. Guest book..ciss..leletih aku buat ni..sorang pun x de tulis..wawawa


3. Jajan..nk bg kat bebudak..mak bapak bebudak x dapat yea..



4. Konon nak buat candy buffet..tp candy buffet yg bajet giler giler giler punyer





5. Birthday party's decoration




6. Kek ! Rainbow cake! Aku tersangatlah puas hati dengan kek ni sebab tema bday party ni mcm kalerful lah.. Kek ni aku tempah ngan ZUHA CUPCAKES ENT. Sape2 nak tempah,boleh call@sms@wassap beliau yea di 013-3627511, she is very sporting and understanding..thumbs up!



7. Cream puff..also tempah by Zuha


8. Apam pelangi..ker nama apa ya..sponsored by Danisha's mama. Tq yeaa..