Nuffnang

Sunday, January 19, 2014

Pantai Buatan Pullman, Putrajaya

Huhu..raya ke3 dah kena dtg KL sbb En. Somi keje..memang bosan yg amat sebab KL still sunyi lagi..maklumlah org lain tgh berseronok lagi raya kat kampung tak kurang juga ada yang baru balik kampung walaupun dh masuk raya ke3..
Lepas Fendy balik keje, we all plan nak ke pantai buatan di Putrajaya.. dok baca blog orang nampak mcm best jer..
Aku dah p sekali dulu ngan Diella & her fwenz..tp x jumpa..kali ni kami just ikut sboard PICC saja sebab ikut kata Kak Han, PICC ni dekat ngan n Hotel Pullman ni...
Dari Semenyih,masuk Kajang Silk,exit Putrajaya..terus ada simpang ke PICC,we alls terus ikut sbboard PICC, sampai nmpak sboard Pullman Lakeside&Resort..Bila dah jumpa Pullman, jgn masuk simpang tu..terus & pantai buatan tu di BELAKANG Pullman hokay..
Check it out!











Ekceli..my soul ni mmg tak boleh pijak pasir pantai..melalak hokay!
Sebab tu aku pakaikan kasut n stokin bagi dia x rasa pasir..
Nampak dia begitu seronok!!
I'm happy when see u happy,my soul!

Danisha turn 3 !

3 tahun dulu..
Admitted di Hospital Ampang, Selangor pada 10 Sept 2010, bersalin on 11 Sept 2010 jam 7:43 am, normal, 2.6kg only! Lahirlah seorang baby girl..kua kua kua…
Do u know her? My soul..!
Happy birthday dear.. Love u so much! Nothings gonna change my love for you!



Ten little fingers, ten little toes
Rosy little lips, and a button nose.
So soft and cuddly with a baby sweet smell.
Eyes so full of trust that I just can't fail.

I know a gift of Allah you had to be
How else could something so perfect come to me?
You wiggle and snuggle and gurgle
Do you know of all the love in my heart for you?
I love you so much much much dear..
~Nur Ayuni Danisha~








2 SYAWAL

Nothing interested today. Aku tpksa jadi jaga kat umah sbb family aku keluar berhari raya ke Kota Bharu melawat woreh waroh..dah agak dorang mesti jam tahap cipan cimpanzi punyelah.. sbb tu aku rasa better aku lepak kat umah jer. Bukan xnak kenal sedare mare.. faham2lah bila ada anak kecik..xlah kecik sgt..dh besar tp pangai mcm baby umur 3 bulan..kiki.. meragam dlm keta..nak itu nak ini..
Fendy lak beraya kat umah family dia.. Tinggalah aku dan Danisha jerk at umah.. kiki.. Bukan xnak ikut Fendy, tapi aku kan diamanahkan jaga umah..hihi (alas an..the best reason in the world!). Seb baik jugak Tiey (RAJASHAHRONLIZAASWATIE) dating lepak umah aku wif her mom n my sis in law.. xdelah aku sunyi sgt.. cer sebut full name Tiey tu..panjangkan nama dia.. She have 2 ic’s sbb nama panjang sangat..kiki
Malam tu baru family aku balik n kami lak kuar beraya…fuhhh

Cha sempat amek gambar sebelum ayahnya menyibukkan diri kesana kemari..

I think this is a nice pic.. Fendy with her anak spupu..
Ni kalo Cha tengok kompom nangesshhh...!



1 SYAWAL

Allahu Akbar!
Sayu dan terusik hati mendengar alunan azan raya..
Bangun pagi terus mandi..tahun ni aku dan Danisha berbaju kurung kelabu.. 
Thanks to Kak Siti yg sudi melayan karenah saya..hahaha..baju ni baju kurung ekspressss gitu.. I loike!
Fendy lak kesian giler sbb x beli baju raya..pakai yg tahun 2009 punyer..kiki..seb baik fit lagi kan.. Dua kali p Sogo nak beli tp mase tu baju Melayu blm kuar. Staff Sogo cakap, baju Melayu akan kuar 2mgu sebelum raya..x dapetlah nk nunggu.. Mase ni baju Melayu Aaron Aziz cukup fofular.. Tanya Fendy dia nak ke x.. Dia cakap ape ni baju macam kaler beledo jer.. beledo in Kelantan means agar2..hahaha
Lepas smbahyang raya,kami ke rumah sahabat siot yg x sampai 100 meter kot.. pastu Danisha buat pangai..tpaksa balik awal..kikiki.. Pastu kami ke rumah mertua.. lepak di sini kejap dan aku & Fendy’s family members ke Banggol Judah, Machang  untuk melawat ke kubur arwah ibu Fendy akak my mother in law.. Al-Fatihah.








Siap berposing lagi sebelum Fendy.. me and Fendy’s family..




Then kami balik ke Kuala Krai..ambik Farra Dyla then p pulak ke rumah sahabat solehah iaitu Reyhan aka Datin Kak He..kiki.. Serius..nasik dagang ummi dia buat marveles giler..terbaik..kuah kacang pun very terbaeeek.. untunglah dapat bini yg pandai masak yea..ketat perut en. Somi..kiki..





Balik terus buat tahik mata memandangkan masing2 dah keletihan...esok,ape plan ya..?