Nuffnang

Friday, May 31, 2013

Kinabalu, see u soon!





Tinggi tinggi Gunung Kinabalu
Tinggi lagi sayang sama kamu
biru biru hujung kinabalu tengok dari jauh 
hati saya rindu...

Kinabalu dekat di kundasang
banyak sayur bulih pilih pilih
apa guna pergi luar negeri naik kinabalu 
hati saya rindu....

sumandak sumandak pun ramai menunggu 
menari-nari lenggang sumayau
sekali melihat melepak kulitnya
saya jatuh cinta....

saya sayang sayang kinabalu
kaamatan pesta bulan lima
sayang sayang kita pergi tamu jalan tamparuli
hati saya rindu....

Kinabalu dekat di kundasang
banyak sayur bulih pilih pilih
apa guna pergi luar negeri naik kinabalu 
hati saya rindu....

sumandak sumandak pun ramai menunggu 
menari-nari lenggang sumayau
sekali melihat melepak kulitnya
saya jatuh cinta....

saya sayang sayang kinabalu
kaamatan pesta bulan lima
sayang sayang kita pergi tamu jalan tamparuli
hati saya rindu....

sayang sayang kita pergi tamu jalan tamparuli
hati saya rindu....

Bukit Tinggi, Pahang

Ntah ngape aku ni sukeee sangat2 travelling...x taw ngape..bukan skang..dari dulu lagi.
Kali ni aku nk citer psl kami ke Bukit Tinggi bulan 8 tahun lepas...mak ai,dah basi dah..
Hahaha! Ticket masuk RM16 each person. Mcm biasalah..my chichaku FOC sbb dia still pakai pampers.. Hua hua hua..Kami p as a day trip jer..Enjoy!

Ni kali ke3 kalo x silap aku p sini..aku mmg suka p sini sbb aku suka tgk bangunan2nya yg memukau tu..
Ala2 di French kot..

Chicha yg suka jalan2


Comey x kakton??

Main nussuk!

Bagi ikan makan di TATAMI

Ayahnya yg poyo



Nice Pic


"Bukit Tinggi is located in Pahang, just 48km away from Kuala Lumpur via the Karak Highways. It's amongst the newest highlands in Malaysia apart from the well-known Genting Highlands, Cameron Highlands and Fraser's hill. The concept of Bukit Tinggi differs from the other highlands in terms of theme, unlike Genting which is an amusement and casino getaway, Bukit Tinggi focus on bringing different cultural flavors from abroad into Malaysia."

Travel!

Sabah bah...

Pada 10-12 May 2013 yg lepas..kami ke Sabah by airasia.. I booked by airasia.go.. They all buat promotion.. Book hotel free flight ticket! Awesome!! Aku book the cheapest one lah... Cititel Hotel..
RM418 for 2 nights accommodation + return flight tickets for 2 adults + 1 kid. Murah kan?
Ekceli Fendy (my husband) nak try naik flight..hehe.. Budget vacation okey!!
10 May 2013
Kami tido umah mak sdareku d Putrajaya memandangkan nobody boleh hantar kami. So, kami nak rase mcm backpackers sikit lah.. naik ERL ke Salak Tinggi + bus fare ke LCCT (RM 11) setiap orang. Danisha-freeeee!! Then, kami c in and print ticket..
Kul 11..kami naik flight..kul 11:30 flight tu berlepas membelah awan...sempat amik gambar..


Rase lah jugak jakun sbb aku pun dh lama x naik flght..nk pun balik KB jer..tu pun bape minit jer..
Ni 2 jam 30 min tawww...
Danisha langsung x tido dlm flight...dok main jer..last2 aku yg tertido! Zzzzz


Sampai dlm kul 2 gaklah..terus amik kete ngn Encik Mizi. Dia navy kat sini, oso org Kelantan.
RM 60 perday!! Believe it or not???? Viva!
Pastu kami hantar dia ke umah dia d Sepanggar n kami balik sdiri cari hotel..mmg kami tataw pepe psl KK..
Redah jer..nsb bek jumpa Cititel tu.. c in + Zzzzz again...
Mlm tu kuar p cari seafud!

Sotong goreng tepung..nyum2
Ikan apantah masak 3 rasa

Baby apa ni..lupo..

Butter prawn...sedap gilaaaaa
Total + air + nasi = RM 40 +-

Kami kenyang  gila & round2 bandar KK yg begitu indah tu.. Plan nak p makan d Tanjung Lipat..tp x sure jalan..hahaha..apolagi,balik n bertenet lah kami semua memandangkan Cititel bg free wifi...Zzzzzzz

11 May 201
Plan nak bangun awal..tgk2 dah kul 11..huwaaaaa... frust sbb dah baca blog2 org yg sepatut kene bgn awal if nak g Kundasang sbb kalo p lewat, x nampak Gunung Kinabalooo.. Kami pun bgerak lbh kurang kul 12 dr hotel..Gila ar..KK ni banyak gila roundbout! Sumpah!!
Lbh kurang 2 jam sampai jugak kami di KK Park..hujan renyai2..so dok dlm kete jerlah..Jalan dia xyah cakap lah..scary tapi cantekk!
Fendy cakap hujan bukit x sakit kepala..yess..kami pun turun lah jejalan..betullah..lgsg x rasa sakit kepala..
Tiket masuk RM3 each person.

Berat tu woii

Ngape gambar jd terbalek erkk
Just nampak kabus


Oklah..we learn from mistakes..lenkali mmg kene bangun awal!!
Then,kami turun pergi ke Kundasang..otw tu kami lepak menghayati keindahan alam
Ya Allah!! memang cantik gila..x rygi rasa kami dtg sini..

Ni aksi anak dara kita yg poyo..sambil tu kami makan kepak ayam yg mabeles tu..satu RM1.50..
 

Then,kami ke Desa Dairyfarm..konon2 mcm d NZ nuh...lembu oh lembu! Tiket masuk RM4 yea..









Then kami balik...x sempat nak p umah terbalik yg pemes di Tamparuli tu..xpelah ada rezeki kami p lagi deh!
Mlm tu makan sekali lg kat tempat semalam..menu yg sama cuma add :

12 May 2013
Kami c out and makan di Pasar Filipina..erk..masakan Sabah ni mcm tawar2 jer..huu
Kul 3 kami naik flght n se;amat sampai d LCCT on 5pm..
Sabah, we'll miss u and see u again!!










Welcome back!!

Assalamualaikum
Ekceli aku dah ada blog dulu..tapi lupo password & emel..hebat x?
Belum tua dah nyanyuk sakan..adoyaiii...ginilah sejak beranak satu ni..byk menda dah lupa
Ekceli, I'm from Kelantan & menetap di Somonyeh wif my lovely family!!
aku & my soul.. Nur Ayuni Danisha

&

my soul & oso my soul (guano gitu?)

Neway, semoga semua heppi sokmo !!