Posts

Showing posts from May, 2013

Kinabalu, see u soon!

Image
Tinggi tinggi Gunung Kinabalu Tinggi lagi sayang sama kamu biru biru hujung kinabalu tengok dari jauh  hati saya rindu...
Kinabalu dekat di kundasang banyak sayur bulih pilih pilih apa guna pergi luar negeri naik kinabalu  hati saya rindu....
sumandak sumandak pun ramai menunggu  menari-nari lenggang sumayau sekali melihat melepak kulitnya saya jatuh cinta....
saya sayang sayang kinabalu kaamatan pesta bulan lima sayang sayang kita pergi tamu jalan tamparuli hati saya rindu....
Kinabalu dekat di kundasang banyak sayur bulih pilih pilih apa guna pergi luar negeri naik kinabalu  hati saya rindu....
sumandak sumandak pun ramai menunggu  menari-nari lenggang sumayau sekali melihat melepak kulitnya saya jatuh cinta....
saya sayang sayang kinabalu kaamatan pesta bulan lima sayang sayang kita pergi tamu jalan tamparuli hati saya rindu....
sayang sayang kita pergi tamu jalan tamparuli hati saya rindu....
Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2008/08/sayang-kinabalu-kimin-mudin.html#ixzz2Us…

Bukit Tinggi, Pahang

Image
Ntah ngape aku ni sukeee sangat2 travelling...x taw ngape..bukan skang..dari dulu lagi. Kali ni aku nk citer psl kami ke Bukit Tinggi bulan 8 tahun lepas...mak ai,dah basi dah.. Hahaha! Ticket masuk RM16 each person. Mcm biasalah..my chichaku FOC sbb dia still pakai pampers.. Hua hua hua..Kami p as a day trip jer..Enjoy!
Ni kali ke3 kalo x silap aku p sini..aku mmg suka p sini sbb aku suka tgk bangunan2nya yg memukau tu.. Ala2 di French kot..










"Bukit Tinggi is located in Pahang, just 48km away from Kuala Lumpur via the Karak Highways. It's amongst the newest highlands in Malaysia apart from the well-known Genting Highlands, Cameron Highlands and Fraser's hill. The concept of Bukit Tinggi differs from the other highlands in terms of theme, unlike Genting which is an amusement and casino getaway, Bukit Tinggi focus on bringing different cultural flavors from abroad into Malaysia."

Travel!

Image
Sabah bah...

Pada 10-12 May 2013 yg lepas..kami ke Sabah by airasia.. I booked by airasia.go.. They all buat promotion.. Book hotel free flight ticket! Awesome!! Aku book the cheapest one lah... Cititel Hotel.. RM418 for 2 nights accommodation + return flight tickets for 2 adults + 1 kid. Murah kan? Ekceli Fendy (my husband) nak try naik flight..hehe.. Budget vacation okey!! 10 May 2013 Kami tido umah mak sdareku d Putrajaya memandangkan nobody boleh hantar kami. So, kami nak rase mcm backpackers sikit lah.. naik ERL ke Salak Tinggi + bus fare ke LCCT (RM 11) setiap orang. Danisha-freeeee!! Then, kami c in and print ticket.. Kul 11..kami naik flight..kul 11:30 flight tu berlepas membelah awan...sempat amik gambar..

Rase lah jugak jakun sbb aku pun dh lama x naik flght..nk pun balik KB jer..tu pun bape minit jer.. Ni 2 jam 30 min tawww... Danisha langsung x tido dlm flight...dok main jer..last2 aku yg tertido! Zzzzz

Sampai dlm kul 2 gaklah..terus amik kete ngn Encik Mizi. Dia navy kat …

Welcome back!!

Image
Assalamualaikum Ekceli aku dah ada blog dulu..tapi lupo password & emel..hebat x? Belum tua dah nyanyuk sakan..adoyaiii...ginilah sejak beranak satu ni..byk menda dah lupa Ekceli, I'm from Kelantan & menetap di Somonyeh wif my lovely family!! aku & my soul.. Nur Ayuni Danisha
&
my soul & oso my soul (guano gitu?)
Neway, semoga semua heppi sokmo !!