Posts

Showing posts from April, 2014

Breakfast dalam garden ?

Image
Ade suatu ketika dahulu, aku susah nak tido awal, so aku layan jer citer2 yg ade dalam tv sampai ke pagi. Pada suatu pagi, aku ade tgk satu dokumentari pasal tempat breakfast menarik di Malaysia. Sumpah aku lupa tajuk rancangan tu.
Tapi yg menarik perhatian aku, ketika episod artis dan ibunya iaitu Atilia dan ibunya breakfast di satu restoran ala garden.. Serius weh..mmg menarik perhatian aku sebab kawasan restoran tu dlm garden, lepas tu rumput menghijau..tapi aku mmg lupa nama restoran tu. Aku google pun x jumpa..
Alangkah bestnya kalo dapat breakfast dlm garden yea..
Ni aku google gambar..Ooohhh..bestnya kan! Best!






So sweet kan, kalo di malaysia ni mungkin banyak jugak tapi of course lah rege pun boleh tahan. Macam di Old Smokehouse tu..wawawa.. Eh,mase aku keje kat PJ dulu terpandang satu restoran yg aku impikan.. The Backerei. Sebelah Renault Autoshow.. aku perhati jer, nntilah aku p breakfast kat sini..tp x tahu bila lah..Harga pun reasonable..Cuma yg mjadi masalah ialah -jauh! …

Goodbye, Mr President !

Image
Setelah 3 hari berada di Malaysia, (Sabtu-Isnin)  akhirnya, Presiden Amerika Syarikat akan pulang hari ini dijangka akan berlepas dari Subang ke Filipina untuk lawatan beliau seterusnya..
Goodbye Mr President!

Review : DIANA

Image
Aku memang teruja lah bila tahu filem ni kuar, terus aku langgan kat Astro First tu.. Aku ni sebenar 1 di antara peminat Puteri Diana. Nak tahu tak, aku minat sgt kat dia SELEPAS dia meninggal setelah terbunuh dalam satu kemalangan bersama teman lelakinya Dodi Al-Fayed. Kebetulan, Ummi aku memang minat kt Puteria Diana since thn lahir dorang pun sama.. My Ummi jgk sering berambut pendek ala-ala Puteri Diana ni..mase tu aku x amik port sangatlah..
Comey kan fesyen rambut dia...


Nanti aku citer di next entry pasal biodata dia yea..ni aku nak review pasal filem dia..Diana.. Mase tua ku nengok sesorang di suatu tempat..Ya Allah, mengalir air mata melihat realiti kehidupan org yg popular..mewah,glamour tetapi hidupnya sentiasa berhadapan dengan cahaya lensa kamera.. Sedih kan! Filem ini diarahkan oleh Oliver Hirschbiegel pada tahun lepas. Naomi Watts memegang watak sebagai Puteri Diana dan Naveen Andrews memegang watak sebagai Dr. Hasnat Khan. Filem ini berkisar tentang Puteri Diana yang j…

Welcome to Malaysia, US President, Obama

Image
Tadi sambil melayan kartun, channel 119 tetiba automatically ade live.. I'm not sure for what. Nengok mcm ade official ceremony..Oooo..baru teringat, majlis sambut kedatangan Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama!



Welcome ya.. aku dgr news tadi, last president U.S datang ke sini on 1966. Dah lama benar kan. Sambutan tadi memang luar biasa.. Aku terpegun jugaklah..Pos Malaysia ada mengeluarkan sampul peristiwa sempena lawatan Obama ke Malaysia, aku nak beli, nanti aku post yea...!!
Beliau mengadakan lawatan kerja dua hari ke Malaysia dan selepas ini beliau akan berangkat ke Filipina.
Bestnya kalo dpt jumpa face to face ya.. on your dreams!!
Hahahaha

Jom mandi di Air Terjun Sungai Tekala!

Image
Hurmm..bajet ciput tapi kaki nak berjalan..acaner tu Meksal? Hahaha...mlm tu bincang ngan Fendy, amik kesempatan nak p mandi di air terjun yg nearest gila gila lah ngan umah kami iaitu Air Terjun Sungai Tekala.
Dekat jer..memang bajet..nak tambah lebih bajet, bwk bekal..iaitu nasik lemak + nugget for my soul. Dia omputeh, x makan nasik..kikikiki
Tiket masuk RM1.00 untuk dewasa dan RM0.50 untuk kanak-kanak. Alhamdulillah, parking pun banyak.






Kami amik kesempatan, cari air yg paling slow memandangkan kami nak my soul rase main air sungai. So, port kami x smpai 50 meter kot dari entrance. Pemalas yg amat kan? Hahaha So, ape lg, bukak tikar upinipin, letak apa yg patut..Ekceli aku plan nak mandi..tp tgk air yg slow tu rase mls lah pulak..haha..So, biar jer my soul n ayah dia yg mandi..Aku jd makcik kantin, jaga makanan


Mase dorang mandi, ayah dia mcm x puas hati sebab x boleh nk berenang..maklumlah ar takat dada itik jer..haha..dia pun berlari naik kat atas..tinggalah aku ngn my soul jer.…

Mencari "fresh air" di Cameron Highland

Image
Tiga bulan cerita terperap..akhirnya, rasa nak jugak tulis..hahaha..mana tahu ade sape2 yg nak p sana..bolehlah buat panduan serba sedikit kan..
Ekceli 10hb (Jumaat) tu, kami gerak dari Semenyih ke Kuala Lipis (umah my mom) Konon, nak transit lah.. Sebab kami x yakin nak p CH by PLUS..So,selain kami p CH, kami boleh melawat my family lah..FYI, jarak dr umah my mom ke CH sejam jer yea.. Jangan marah..hehe.. Maknanya, CH dah xde makna dah kat org Raub @ Kuala Lipis ni.. Dgr citer, dorang nak beli sayur pun naik CH.. kelasssss kauuu!
Kami gerak kul 10mlm dari Semenyih..Sampai dlm kul 1 pagi d Kuala Lipis..kami mmg suka berjalan pada waktu malam..x tahu ngape (spesis jenis payah bangun pagi)
Sampai Kuala Lipis, kami dihidangkan nasi & lauk pauk yg best giler..Tq Ummi..
Keesokan harinya, kami gerak dr Kuala Lipis (Kg Sungai Ular) ke CH on 12pm.. hahaha..dasar x boleh bangun pagi betul lah!!
Setelah sejam,akhirnya kami sampai..slowly hokay..
Kami terus cari hotel bajet, untuk pengetahua…

MH370

Image
8 March 2014
Misteri betul Buat kami tertanya2 Memula cita mendarat di Nanning, China Lepas tu..berita palsu Lepas itu, ini Begitu dan begini Sampai hari ini Masih lagi tidak dijumpai Pelik 1001 cerita di sebalik kejadian Tibet Mongolia China Rusia Us Manggis Taliban PKR Whatever! Apapun, semoga dijumpai Dalam apa jua keadaan!
#PrayforMH370