Nuffnang

Monday, March 31, 2014

14 Feb 2014

Pada 14 Feb, aku ngan my Fendy dah begitu excited woo..konon nak gi dinner kan..hehe
My soul kene tinggal yea..kiki..jgn marah deh
Otw p tu,jalan tetiba jam, pihak Pizza Hut call kami tanya datang ke x, aku punyalah menggelabah cakap datang..tp lambat..siap mintak maaf
Dalam fikiran kami :

"Exclusive Dinner"

U all pun boleh describe mcmana kan.. Bukan apa, kami ni org kampung jer..segan wooo
Sampai kul 8:30 malam kat e-Curve, berkejaran cari Pizza Hut..terlindung sikitlah..dalam bebeno lah
Malam tu ramai sgt org lepak makan di e-Curve siap pegang2 bunga lg
Eh,masa kami dok mencari2 aku nmpk satu cafe,ade live band..ramai org lepak..Very happening!
Ramai org Melayu jer I tgk..hihi..siap cakap kat Fendy, 1 day nak datang sini lepak..
Fendy cakap " No no no"

Sampai di Pizza Hut terus kami disambut oleh someone..I dont know who..Aku yakin page Pizza Hut beliau yg handle.. A chinese handsome boy! Malu wooo
Rupe2nya ada dua couple saja termasuk kami, yg satu lg chinese couple.. 
Okay, rupenye dinner tu simple n sempoi jer..amin..
Then, makanan pun sampai, chinese boy td nak snap gmbr kami n the other couple.. malu btl aku wehhhh
Dahlah badan gempal..x lawo..x fotogenik lak tu..hahaha
Inilah hasilnya gmbr yg dia amik n dia siap publish di page lagi..
Waaaaaaaaaaaa...maluuuu!


Wah..comey x Kak Ton ? Hahaha

Kami pun zasssssssss makan smbil mengumpat couple sebelah..si lelaki tu hensem gila woi..haha

Sumber : Pizza Hut Malaysia Fanpage

makan..makan..makan..
Lepas tu pekerja Pizza Hut siap htr bunga woo..aloh..malunya!!

Layan jer gambar kami yea..walaupun bedrua tapi hati teringat kat my soul..huhu, sorry dear x bawak!




Ni antara makanan yg kami dapat..ada lagi sebenarnya, x sempat snap




Ni konon candle light dinner kan, buktinya :-


Dan inilah bunga aku dapat, tanpa segan silu aku pegang jer...masuk Ikea pun aku still pegang.. Orang x heran sgt sebab mlm tu ramai yg pegang bunga.. Opkosh org igtkan Fendy yg bagi..
Tengkiu Pizza Hut!
Mmmmuahhh!




Nota kaki :
Kami tidak menyokong Valentines Day sebenarnya, jgn salah anggap yea
Anggaplah ini sbg my birthday dinner jer
Hihi




Rezeki di hari lahir

Lari dr tajuk before, ni aku nak citer..aku rase this is the sweetest year for me.. Mcmana nak describe yea..
Hokay, birthday aku jatuh on 14 Feb, so together2 wif Valentines day lah..semua org pakat cakap,
"Bestlah kau..dpt 2 hadiah, bday n vlntines day!"Aku sengeh jer..ekceli nya, x pernah pun den dapet dua hadiah..huwa huwa..tawlah my husband tu..bukan lelaki romantik pun..99% langsung x romantik..
sabar jolah..hahaha'
Mase tgh boring tu secara x sengaja masuk contest.. (sebenarnya sengaja)
Aku masuk contest by Pizza Hut Malaysia, mcm kene story mory lah our best moment bout love ni
Aku pun ape lg..karanglag citer dlm bhs Inggeris yg sungguh memualkan
Tapi, Alhamdulillah menang!


Yahoo, dpt exclusive (exclusive ke) dinner, so kami kene ke Pizza Hut The Curve on that day!
Tq Pizza !
Aku pun start menggoogle ape yg konon Valentines Dinner Set ni.. Jumpa :-


Wah wah..rezeki..comey tu pizza bentuk love gitew..saya suka saya suka!!

Yahooo...! Dapat buku merah!

Salam to all,
Tiket dah book, so apalagi.. buku merah je belum buat. Ekceli,byk versi jwpn kepada soalan aku ni..
"Passport tu kene ada before we book a ticket or after also can?" (manglish)
Si A cakap "wajib ada" si B cakap "x kisah ada ke x."
Kaji punya kaji, betullah si B tu cakap..sbnrnya nk book itcket ke luar negara (mcm jauh buyinya) x perlu ada passport, U can do it after you booked your ticket.
Google punye google..ngeri lak aku baca blog2 org psl nak buat passport,ngeri bukan apa..
Ada versi mengatakan yang sehari buat passport,means pergi pagi blk ptg.. mcm2 versi menakutkan aku baca.. Mcm2 cerita aku dgr..adoi,mcmana ni..aku dahlah bawak my soul. Kalo dah pergi pagi blk petang, adoiii..mcmana nk melayan my soul ni..huhuhu

26/2/2014
Nak kata bangun pagi x juga..aku ade baca blog dia ke Pejabat Imigresen dr kul 6/7 lagi terpacak amik nombor..aku bangun pun dah kul 9.. hahaha..pastu siap2, then siapkan my soul, pastu itu ini begitu begini kul 10 lbh br kami gerak dr umah.. U see.. kul 10lbh..
Sampai di Pejabat Imigresen Kajang kul 10.30 pagi kot, naik parking kat atas tu, trs turun lift ke tingkat 3.
Sebelum sampai ke Pejabat Imigresen ni banyak kedai2 yg ada esp : KEDAI MAINAN KANAK-KANAK.
Adoi..tension aku..my soul dah melekat-lekat kaki xnak bjalan dah..aku push jugak,aku push jugak beliau.
Melayang RM 25 hengget!

Ok, masuk dlm Pej. Imigresen ni hatiku dup dap dup dap..maklumlah, first time kan. Aku kemudian p kaunter tertulis NOMBOR GILIRAN. Bila mintak nmbr giliran, kerani yg jaga kaunter tu cakap
"Dah ada gambar 2 keping berlatarbelakangkan putih ? Dah ada salinan IC?"
"I don't have!"
So aku kene p amik gambar kt kedai betul2 depan Pej. Imigresen tu.. siot kau..amik gambar used cheap digital camera, dicharge RM13 utk 4 kpg gambar..huwaaa... gambar plak,adoi..aku rase lawa lagi maid Indonesia kot!
Pastu rege copy Ic tu 50 sen. Total damaged : RM13.50
Kedian aku masuk balik Pej. Imigresen then amik nombor. My soul dok ralit main mainan beliau yg ala2 lugage yg dlmnya ade lego murahan tu..dok p mai p mai.. dlm 15minit aku tunggu, nombor aku dipanggil.
Seebelum nombor aku dipanggil,aku mcm risau jugak..sebab kerani tu xde soh aku isi borang pepe. Sbb aku baca blog, ade org cakap..nnti kita keen isi satu borang..
Then, di kaunter tu aku kene sign sikit2lah..I asked him, "Saya boleh lepas ke.." Dia kata, Ok, no prob.
Hepppiiiiiinya rase..then kami berboraklah sikit memandangkan anggota Imigresen yg hensem bangat ni ore Kelantan..hahaha.. Dia amik cap jari and just sign in.
Kedian, tunggu dlm 10minit kot, nombor aku dipanggil lagi..kali ni untuk buat payment. RM100 for 2 years.
Lepas dpt resit,tunggu lagi untuk dapatkan buku merah. Nasib baik aku dah bg rasuah kat my soul. kira dia dok ralit main benda tu lah..
Tunggu x sampai 30 minit kot, nombor aku dipanggil lagi. Untuk pengambilan buku merah. Ingat yea, untuk ambil buku merah ni x boleh wakilkan sape2 yea..
Yahhhhhhhhhooooooooooooooo..pegang buku merah sambil tersenyum *wink wink*










Bila kemalasan melanda!

Hahahaha..tajuk pun dah boleh describe kan.. what's on my mind..
Ekceli so many citer nak bagitau..tapi maklumlah skang ni sibuk
Sibuk? No, exactly buat2 sibuk jer..hahaha
Dah lama x berblogging
Okay okay
Lagipun x banyak my follower..hua hua
Pelik betul ni mcmana lah org dpt follower bertingket2 sedangkan aku punyer follower..
Tak sampai 10 pun
Huwaaaaaa
Anyone yg terbaca, tolong follow please..hua hua

Muka malas :