Posts

Showing posts from July, 2013

Gelora raya!!

Image
Aduh..dah seminggu lebih pose ni..persiapan pun ala kadar jer..pening nak fikir..


Danisha Setakat hari ini baru ada 6 pasang.. tak cukup tu.. sebab budak ni kuat tukar baju.. baju tidur pun xde langsung ni..yg ada semua dah ketat2..maklumlah anak I tu walaupun umurnya 3 tahun tapi badan dia mcm 6 tahun beb.. sandal dah ada 1.. ala2 wedges lah.. ingat nak beli selipar satu.. bkenan NYC kids tu kaler merah..tp rege..mak ai… npk gayanya kena beli jugak ni..sbb dok teringat jer hati ni..
Fendy Langsung xde pepe..adoi…
Aku Ekceli, mase bday aku Kak Ct ada hadiahkan aku sepasang baju kurung kaler hijau yg cantik dan jangoks gitu. So, hrtu aku ada beli 2 pasang kain kaler hitam dan mustard. Dua2 ni aku dah jahit.. Tapi,tema kami kaler light grey!!! Belum beli lagik… adoi! Pening2.. kalo dok Cheras dulu x pelah nak p mana2 senang..sejka tercampak kat Semenyih ni, segalanya payah!! Huhuhu
Rumah Ingat nak beli langsir..tapi..mmg rase mcm x sempat jer..xpelah..pakai yg tahun lepas jerlah..warna kelabu..…

Pose Yang Yok

Image
Pada bulan Ramadhan yg mulia ini, aku nak citer sikit pengalaman aku pose.. Semestinya mcm2 karenah kan di bulan puasa ini.. Seingat aku,aku start berpuasa darjah 3 kot.. itupun sehari je terus dapat reward dr pak saudara kesayangan aku, Ayah Chik aku..dia menghadiahkan aku baju Fido Dido kaler coklat. Ekceli pada masa itu brand Fido Dido tu tersangatlah pemes. Seingat aku, Fido Dido ni pernah jd model untuk air isotonic apa tah.. 7UP kot..lupa.. Then,lepas itu bermulalah paksaan pose.. darjah 4,5,6. Tak payah cakaplah..menipu tu mesti ada punyer. Makan kat sekolah bila balik cakap pause. Zaman aku dulu kantin sekolah 100% bukak even puasa. Bukan mcm sekarang..bila puasa,tutp terus.. Okaylah kan.. so, budak mesti kena survive jugaklah. Amik air sembahyang xyah cakaplah..mesti ade tergelincir masuk air dalam mulut aku. Kikiki.. memang x patut betul lah.. haha.. Masuk sekolah menengah pun ada jugak yang kantoi..aku ade lah sorang kwn yg satu kepala. Nak aku mention nama dia kat sini ke? K…

Salam Ramadhan

Image
Kehadiran bulan ramadan merupakan satu rahmat daripada ALLAH. Ia merupakan bulan di mana ALLAH melimpahkan pelbagai ganjaran pahala kepada hamba-hamba-NYA. Oleh itu, tidak hairanlah sekiranya golongan yang benar-benar beriman dan bertakwa sentiasa menantikan kehadiran bulan Ramadan ini seraya menyambut kedatangannya dengan penuh kegembiraan dan menanggung perasaan yang amat sedih apabila berakhirnya bulan yang penuh berkat ini. Bulan Ramadan telah dimuliakan oleh ALLAH dengan pelbagai keistimewaan berbanding bulan-bulan ALLAH yang lain.


Dikesempatan ini,saya dan keluarga saya ingin mengucapkan Selamat Berpuasa..



Jalan2 di funfair, Semenyih

Image
Dalam masa laptop aku rosak tu..byk gaklah xtvt aku yg x sempat nk post kan..hihi..
Salah satunya ialah..jalan2 ke funfair belakang McD Semenyih dan berlatarbelakangkan kawasan kediaman kami..




Seb baik lah Danisha x meragam n merengek nak pepe..cuma npklah dia jakun sikit..Budak ni penakut sikit..Dia lak yg ajak balik..Fuuuh..selamat duit Fendy!

Sesapa nak datang bolehlah ke mari yea..Belakang mcD Semenyih...

Nur Qisya Izzara ! My nephew!

Image
2 minggu lepas Cik Nur Qisya Izzara (my nephew) datang golek2 kt umah aku!
Ni dia telatah Zara aka Kak Ton!
Cute kan? My soul nampak berminat giler kat Zara ni..
Nak adik yea..nantilah dulu yea..kikiki
Layan...







Nur Qisya Izzara..
~A baby is born with a need to be loved..and never outgrows it!~