Nuffnang

Friday, July 19, 2013

Gelora raya!!



Aduh..dah seminggu lebih pose ni..persiapan pun ala kadar jer..pening nak fikir..



Danisha
Setakat hari ini baru ada 6 pasang.. tak cukup tu.. sebab budak ni kuat tukar baju.. baju tidur pun xde langsung ni..yg ada semua dah ketat2..maklumlah anak I tu walaupun umurnya 3 tahun tapi badan dia mcm 6 tahun beb.. sandal dah ada 1.. ala2 wedges lah.. ingat nak beli selipar satu.. bkenan NYC kids tu kaler merah..tp rege..mak ai… npk gayanya kena beli jugak ni..sbb dok teringat jer hati ni..

Fendy
Langsung xde pepe..adoi…

Aku
Ekceli, mase bday aku Kak Ct ada hadiahkan aku sepasang baju kurung kaler hijau yg cantik dan jangoks gitu. So, hrtu aku ada beli 2 pasang kain kaler hitam dan mustard. Dua2 ni aku dah jahit..
Tapi,tema kami kaler light grey!!! Belum beli lagik… adoi! Pening2.. kalo dok Cheras dulu x pelah nak p mana2 senang..sejka tercampak kat Semenyih ni, segalanya payah!! Huhuhu

Rumah
Ingat nak beli langsir..tapi..mmg rase mcm x sempat jer..xpelah..pakai yg tahun lepas jerlah..warna kelabu..huhu..karpet..yg lama jugak..pendek kata semua yg lama…Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!





Pose Yang Yok






Pada bulan Ramadhan yg mulia ini, aku nak citer sikit pengalaman aku pose.. Semestinya mcm2 karenah kan di bulan puasa ini..
Seingat aku,aku start berpuasa darjah 3 kot.. itupun sehari je terus dapat reward dr pak saudara kesayangan aku, Ayah Chik aku..dia menghadiahkan aku baju Fido Dido kaler coklat. Ekceli pada masa itu brand Fido Dido tu tersangatlah pemes. Seingat aku, Fido Dido ni pernah jd model untuk air isotonic apa tah.. 7UP kot..lupa..
Then,lepas itu bermulalah paksaan pose.. darjah 4,5,6. Tak payah cakaplah..menipu tu mesti ada punyer. Makan kat sekolah bila balik cakap pause. Zaman aku dulu kantin sekolah 100% bukak even puasa. Bukan mcm sekarang..bila puasa,tutp terus.. Okaylah kan.. so, budak mesti kena survive jugaklah.
Amik air sembahyang xyah cakaplah..mesti ade tergelincir masuk air dalam mulut aku. Kikiki.. memang x patut betul lah.. haha..
Masuk sekolah menengah pun ada jugak yang kantoi..aku ade lah sorang kwn yg satu kepala. Nak aku mention nama dia kat sini ke? Kikiki.. Tak payahlah,kang jatuh saham beliau lak..
Aku ni mmg kaki bazar sejak dulu lagi.. ekceli masa kecil aku tinggal di Berek JKR nearest tapak pasar malam.. so, aku mmg dari kecik lah dok ulang alik ke pasar malam ni..
Yg selalu aku beli ayam goreng (Wan punyer) dan kerabu campur. Kerabu ni kalau kita gaul sebijik jd mcm tumis nasi kerabu. Aku suka sangat. X tahu ngape. Ooo..lupa..satu lagi, netbat. Aku mmg suka gila ngan cik netbat ni. Even mase pregnant pun aku mengidam nak makan netbat. Nasib baik jiran aku yg tolong belikan. Takdelah anak aku kuar meleleh air liur. Hihihi
Bila dah masuk U,xdelah wat pangai lagi.. satu lg aku still ingat kenangan aku kt umah Ummi aku di Kuala Lipis, Pahang. Masa tu aku mmg x boleh puasa lah.. aku mmg tingin sgt nak buat nasi lemak. Adik2 aku semuanya puasa.. ntah ngape aku rajin sgt buat banyak nasi tu mungkin aku boleh tahu kesudahannya nanti. Adik2 aku ni jenis rajin uasa. X macam aku. So,aku buatlah nasi lemak dgn bersungguh2.. nak tahu apa kesudahan? Semua pakat bukak pose sebab nasi lemak aku. Ya Ampun….. kiki.. ampunilah dosaku wahai adik2. Xsangka bau nasi lemak tu dapat menggetarkan iman korang. Kikiki

Semenjak tua ni dah xde lah semua ni.. pose skang pun x macam dulu.. skang ni cepat jer masa berlalu. Arrhh..aku x cayalah korang x pernah tipu puasa kan?? Ada x ? Hands up!

Malu-malu kucing!

Wednesday, July 10, 2013

Salam Ramadhan



Kehadiran bulan ramadan merupakan satu rahmat daripada ALLAH. Ia merupakan bulan di mana ALLAH melimpahkan pelbagai ganjaran pahala kepada hamba-hamba-NYA. Oleh itu, tidak hairanlah sekiranya golongan yang benar-benar beriman dan bertakwa sentiasa menantikan kehadiran bulan Ramadan ini seraya menyambut kedatangannya dengan penuh kegembiraan dan menanggung perasaan yang amat sedih apabila berakhirnya bulan yang penuh berkat ini. Bulan Ramadan telah dimuliakan oleh ALLAH dengan pelbagai keistimewaan berbanding bulan-bulan ALLAH yang lain.


Dikesempatan ini,saya dan keluarga saya ingin mengucapkan Selamat Berpuasa..



Tuesday, July 2, 2013

Jalan2 di funfair, Semenyih


Dalam masa laptop aku rosak tu..byk gaklah xtvt aku yg x sempat nk post kan..hihi..
Salah satunya ialah..jalan2 ke funfair belakang McD Semenyih dan berlatarbelakangkan kawasan kediaman kami..

Cantik kan?
Aku x rase nak naik pun sbb risau keselamatan..mcm x leh caya jer buatan dia ni...

Main bumper car..takut lak tgk..kiki..tingat citer  mr bean yg dia ltk baby tu

Nice view

Apa yg ayah Danisha tunjuk ni? Tunjuk awek yaaaaaa??????
Seb baik lah Danisha x meragam n merengek nak pepe..cuma npklah dia jakun sikit..Budak ni penakut sikit..Dia lak yg ajak balik..Fuuuh..selamat duit Fendy!

Sesapa nak datang bolehlah ke mari yea..Belakang mcD Semenyih...

Nur Qisya Izzara ! My nephew!

2 minggu lepas Cik Nur Qisya Izzara (my nephew) datang golek2 kt umah aku!
Ni dia telatah Zara aka Kak Ton!
Cute kan? My soul nampak berminat giler kat Zara ni..
Nak adik yea..nantilah dulu yea..kikiki
Layan...







Nur Qisya Izzara..
~A baby is born with a need to be loved..and never outgrows it!~