Nuffnang

Thursday, May 15, 2014

I-City Shah Alam (2nd time)

Allooo..mood hepi betullah sebab minggu ni Fendy cuti seminggu, saje je amik cuti nak tenangkan fikiran yg berserabut tu..lagipun tahun ni dia x amik cuti pun lagi..maklumlah, org terlebih rajin..wakakaka
Plan sebenarnya nak p ke Kedah..nk jumpa bekas jiran tersayang, tapi timbul satu masalah pulak yg menyebabkan kami x jadi p..Nak tahu apa? Biarlah rahsia..haha..masalah tu walaubagaimanapun dah settled, today!
Okay, ni aku nk citer..pada hari Sabtu lepas, kami amik keputusan nak ke I-City memandangkan my soul x pernah lagi p sana..Eh, dah pergi lah..tp mase tu dia berumur 5 bulan. Memang makbapak yg veria nak p sebenarnya..ekceli my soul x tahu bende pun mase ni..kikiki
3 tahun lepas di I-City




Ha..lucu kan..muka bucuk macham je my soul ni..miss this moment..O yeaaaaaaahhh
So, kami decided nak pergi sesaja jalan..maklumlah, ayah dia dah merancang, cuti ni hanya untuk dia spend mase ngan anak kesayangannya itew..
Kami gerak dr Semenyih bout 7pm kot, lepas tu singgah makan di Kajang dan meenruskan perjalanan melalui jalan apa tah..aku pun x sure..tapi arah ke Putrajaya lah..pastu kami follow je signboard Shah Alam,memang senang..tol pulak RM3.90..dekat dan lengang..bagi aku lah..
Memandangkan kami memang kedekut, kami x masuk dalam pun..just park kereta kat luar jer..Free giteww..Ala..bukan jauh pun jalan..Kami park betul2 dekat I-City Waterworld ke hape.. Sblm datang tu hujan renyai2 turun..sebenarnya dah rase mcm xnak pergi..tapi alang2 dah kuar, p jerlah..





Kami jejalan sambil jamu mata,memang banyak betul perubahan..skang dah ade waterworld, wax museum, snow walk, trick art ke hape..tp kami x masuk pun semua tu..kami just jalan2 jer..memandangkan jalan pun becak, apelagi..my soul pun spoil terus lah..bad mood sikitlah sebab dia memang jenis penggeli..ajak naik itu xnak..ini xnak..ayahnya sukalah..x pyh kuar modal kan..hahaha
Memang kami betul2 makan angin lah..walaupun ada terbaca I-City cekik darah,tp kami boleh jer berjimat..Hahaha..Dalam sejam kot kami lepak, then terus balik.. Kesian my soul dah ngantok.
Ni aku sertakan harga bayaran tiket kalo korang nak main@masuk pepe. Actually, harga parking RM10 kot untuk satu kereta.
Aku recommend korang datang..kalau boleh, pergi waktu siang sbb byk yg korang boleh masuk dan nengok. Kalau pergi waktu malam, mood nak masuk itu ini dah rase mcm x best je..sebab perhatian kita just nak tgk lampu jer. Kat sini pakai kad tau, harga kad tu RM2. Lepastu korang boleh topup dengan harga minima RM10 dan boleh main apa saja yea. Rate, bg aku xmahal pun..biasa2 je.. Makanan pun ok jer..
Aku plan sekali lagi nak datang waktu siang, nak try masuk waterworld pulak..
Can cin cau!





No comments:

Post a Comment